Следвайте Гласове в ТелеграмВсички скърбим, това е голяма загуба. Патриарх Неофит

...
Следвайте Гласове в ТелеграмВсички скърбим, това е голяма загуба. Патриарх Неофит
Коментари Харесай

Митрофанова от Свети Александър Невски: Присъствието на неканоничната Украинска православна църква е абсолютна провокация на Фенер

Следвайте " Гласове " в Телеграм

" Всички скърбим, това е огромна загуба. Патриарх Неофит беше същински свещеник! Голям другар на Русия. Нашата черква скърби дружно с българите и българския народ ". Това съобщи посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова, която е в храм-паметника " Свети Александър Невски ", с цел да отдаде респект на Негово Светейшество, заяви Нова телевизия. 

Тя уточни, че патриархът на Русия и Москва Кирил няма да може да участва на погребението на Неофит. " Първо, никой не е поканил патриарх Кирил. В момента той се среща със сръбския патриарх и имат общи мероприятия. Ще участва представител на патриарха - митрополит Западноевропейски Нестор. Той към този момент е тук ", съобщи дипломат Митрофанова.

Митрополит Йоан: На опелото на патриарха ще участва непоканеният украински митрополит

Руският дипломат дефинира като голяма провокация наличието на Епифаний - посочен за предстоятел на неканоничната Украинска православна черква, непризната, в това число и от българската черква. " Това не е просто напрежение, а голяма провокация и по отношение на Българската черква в това число. Тяхната черква не е приета от Българската ", акцентира Митрофанова.

По-рано митрополит Антоний сподели, че няма нищо притеснително в наличието на представител на Украинската православна черква на опелото.

Той ще участва молитвено, само че няма да вземе присъединяване в церемонията, защото Българската православна черква към момента не е признала автокефалията на Украинската православна черква.

По думите на митрополит Йоан съветският патриарх единствен не е получил реда за опелото, което било деликатната разлика с другите.

Източници: Дневник, dnes.dir.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР